My world

28 August 2016

Cerita tak tersusun

Hi there and assalamualaikum,

Nampaknya betul2 anti social hakak sejak kebelakangan ni..haha.. Alhamdulillah pejam celik pejam celik almost 6 months dah akak berkahwin.. (Yup nampak mcm eleh poyo la kau baru 6 bulan je...). Well actually in the mean time banyak sangat yg berlaku.. First thing first,lepas je kahwin alhamdulillah selang sebulan akak di sahkan hamil.. syukur rezeki Allah nk bagi.. Perasaaan bahagia tu Allah je yg tawu.. Hari2 berlalu dengan penuh dugaan morning sickness sehingga lah genap 2 bulan.. A few weeks before akak turun darah.. sikit demi sikit tanpa sebarang rasa sakit atau warning suddenly I got miscarriage, ni terus jump to the end la.. Kat tgh2 ape yg terjadi biarlah jadi kenangan.. Of course sedey sangat, it takes time for me to recover semula dari segi mentally... Tapi alhamdulillah dgn berkat doa dan sokongan dari parent and hubby akak kembali sihat as usual.. :-) Its just Allah belum nak bagi... Alhamdulillah byk hikmahnya yg akak nampak selepas tu. Sbb tu la mak akak selalu pesan jgn pernah merungut atau mngeluh sebabnya setiap apa yg berlaku tu Allah lebih mengetahui.. "boleh jadi apa yg disukai kamu tidak baik bagi kamu, dan apa yang di benci oleh kamu adalah yg terbaik buat dirimu"- petikan dr kalam Allah (akak tak ingat juzuk dan surah)...minta maaf..huhuk...

Cukup la intro byk tu, hahahaha...Sebenarnya tujuan akak tulis blog harini sebab terlalu rindukan family di Kedah.  Yela selepas berkahwin akak ikut suami stay di Terengganu area Kemasik (betul2 di hujng kawasan kg...sedeyyyyy).. Redha la sbb suami di transfer ke sini.. Tapi xpe bulan depan dah dpt surat utk move to JB..yessss, dah ade rumah di sane... (Tapi dalam happy ade sedeynye sebabnye akak akn makin jauh dgn family). Syukurnya mak abah akak dh beri didikan agama yg mencukupi so that no matter where I stand doa kami sentiasa bersama. Akak selalu balik rumah mertua, setiap kali ke rumah mertua akak sebak (but of course my hubby dunno la...) Sebaknya sbb akak rindukan mak abah... Bila tgk ayah mama...bergurau, makan and so on.. hati ni rinduuuu sgt.... Abah akak berbeza dr mertua akak.. Ayah mudah menonjolkn kasih syg dekat anak.. kita boleh nmpk.. Berbeza dgn abah, akak rsa boleh banjir kilat klo tiba2 abah akak pggil "syg ank abh..." hahaha.. My dad is too macho to say that words but very romantic... Lama abah tak potong kuku akak, korek telinga akak...ahhaha.. (ni activiti weekend)... Lama xusik mak..selalunya kami adik beradik akn jadi setan buat mak merajuk dgn abah.. hahahaha.. but at the end we are very happy... Rindu nk solat jemaah sma2 mcm slalu, tgk tb sma2, makan sma2.. tgk runningman sama2.. i miss that moment so much.. Apa yg buatkan akak sentiasa rindu my parents is when I heard abah said "aku rasa belum puas jaga anak aku....dah nk lepas ke tanggungjawab menantu aku"... omg, bercucuran air mata akak di sebalik langsir bilik masa dgr abh ckp mcm tu dkt kwn dy... Sungguh semacho macho abh.. terselit jgak suwit meruntun jiwa di situ..huhu... in sya Allah akak akan ingat sepanjang hayat akak ucapan abah ni.. Mak dgn mama banyak persamaan so akak xhuraikan..sifat ibu always the same.. shukeeeeenyeee...hahaha..


Cukup la sampai situ, nak lebih2 raya haji ni balik manja puas2 kan?? ... Btw next week Merdeka, and my hubby ajak g bercuti but this holiday with the whole family from my in law pny side... New experience ni... Tapi xjauh pun kiteorg nak g Melaka je.. Tapi xpe in sya Allah kalau menarik cerita dan pengalamannya akak akn share kan.. :-)....

Akak tulis blog ni sekadar coretan hati sendiri... harap tiada kecaman..ahahahaha... Almost 6 pm... Jap g sampai la cinta hatiku pulang dr kerja.. See u then my little cute blog..

Sebagai anak, tak kira la ke mana pun aku pergi even dah kahwin.. My mom and dad are always no 1.. hubby special skit...hahahaha.. sayang mak abah and both my younger sis and bro yg selalu buat akak gelak mcm hilang akal... hahahaha..

Ops, before terlupa... if anyone read this kindly visit my ig @baglovers_lowprice akak ni suri rumah.. byk masa terluang utk buat bisnes kecil2.. feel free to visit... of course the menu is "bag".. akak jual bag perempuan.. xoxo...

ok lah, babai...cerita tak tersusun..al maklumlah byk sgt dalam kepala dari bulan March kan..hahaha..

by_gee
xoxo.. :-)






No comments:

Post a Comment