My world

18 December 2015

6th July 2014 (Compulsory to Remember)

Hai..

Lamanya hakak tak nengok blog ni yer. Al maklumlah banyak aktiviti di musim cuti sekolah, perayaan bagai. Hari ni genap tinggal lagi 63 hari sebelum akak melangkah ke alam gerbang perkahwinan. hehehe.

Sekadar coretan, perkenalan akak dengan tunang akak a.k.a my future husband ni sangat lah tidak romantik. Kahkahkah... Its like a magic, cewahhh... Tipu lah kalau akak cakap tak pernah bercinta lansung kan. Akak pernah bercinta, pernah kecundang, pernah frust...semua pernah tapi belum pernah mainkan hati orang taw.

Ok, berbalik kepada perkenalan akak dangan bakal suami ni..hurm cmne nak story ea.. Actually masa practical dekat Petronas Chemical Fertiliser Gurun, Kedah. Banyak jugak engineer akak usha..wahahaha...tpi tak berkenan di hati sebabnya masa tu baru putus kasih di tengah jalan kan..wahaha (walaweh, cakap macam la cantik sangat muka hakak ni..kehkehkeh)  Banyak jugak la luahan perasaan akak curahkan dekat kesayangan akak ni namanya Husna a.k.a Husenot or Cik Penguin. Nak di jadikan cerita, habis je practical secara rasminya maka bawa la kami berdua haluan masing2.



Masa tu akak dekat UiTM Seri Iskandar Perak, tengah menunggu time utk viva research. Nak grad katakan. Haa, masa tu lah watak utama Cik Husenot datang membawa khabar jodoh katanya. Ahaha... Katanya Husna, ada senior dy berkenan nengok muka akak kat ig. (na haiiih... perli ka apa mamat ni? Ig?? What?? akak ni kalau ada skala kecantikan 1-10..haaa yg ke 10 tu muka akak..skala tercorot taw.. Mula2 pk ape la mamat ni nampak kat aku, ke saje nk memain neh.. almaklumlah hati sedang kecewa belum habis. So, after 1 weeks msg akak berani kan diri terus tanya straight to the point. Nak kawan or nak kawen? haa...hamik kau.. tebal dekat 10 inch jugak la masa tu. Naseb dalam fon..fuh, dy tak nampak muka akak yg chomot ni. hahaha..

Gedebuk gedebak gedebuk gedebak.. kami kenal around July 2014 terus tetapkan date Jan 2015 ikat tunang. Bulan 12 parents dy nak jumpa..walaweh, dy punya nebes...hanya Allah yang tahu. Seriously la kan cakap kat sini, sepanjang berkenalan sampai ke tunang akak terfikir2 betul ke ape akak buat ni? Macam gelojoh je.. hati kosong dik oii.. Baru belajar nak sayang.

Almost half year bertunang means dalam bulan Mei 2015 baru perasaan sayang seikhlas hati tu muncul. Siang malam akak berdoa. Tapi yang menjadikan diri kita kuat bila both parents agree, tiada halangan. Alhamdulillah pejam celik pejam celik..tinggal lagi alomost 2 months.

Hopefully percintaan yang bermula dengan tak seberapa romantik ni berjalan dengan lancar hendakNya. hahaha.. Nanti akak belanja gambar bertunang yea.

Btw lupa nak cakap..jodoh akak ni orangnya nun jauh di selatan JB.. akak pulak nun jauh di utara SP kedah..

Hopefully time raya nanti tak bergaduh. kwang..kwang..kwang..

regards,

xoxo... (^_^)

No comments:

Post a Comment